TOP 10 mooiste velden

Dankzij een fraai weer periode is er nu veel meer te beleven dan gebruikelijk, met nu nog vooral nog de nadruk op hyacinten en narcissen. De tulpen maken zich op voor een paar spectaculaire weken maar houden zich nog even in, een paar uitzonderingen daar gelaten. Langs de Johan Speelmanweg in Lisse bijvoorbeeld staan al een paar schitterende velden in bloei (geel, rood) maar die zijn een beetje geholpen. Niet door de natuur maar doordat de velden tijdelijk afgedekt zijn geweest met plastic zodat ze wat meer warmte hebben gehad en dus ook sneller in bloei zijn gekomen.

ACTUELE TOP 10

1) Oude Herenweg, Voorhout. Landelijke, niet al te brede weg door bollenland. Ideaal voor wandelaars en fietsers. Bijna een kilometer lang. Aan beide zijden van de weg prachtige kleurschakeringen. Neem er de tijd voor! Mooie vergezichten.

De nummer 1 - Oude Herenweg in Voorhout

2) Essenlaan, Lisse. Daar is het altijd feest als het om kleuren en geuren gaat. In de oude bosrand veel wilde narcissen en fascinerende doorkijkjes naar velden die langzaam maar zeker in kleur beginnen te komen. Even wegdromen in bollenland…

3) Zuider Leidsevaart, Hillegom. Zeker bij wat zonniger weer en mooie wolkenpartijen een absolute aanrader. Dan vergezichten om stil van te worden. Onder meer indrukwekkende veld rose, witte en paarse hyacinten met aan de horizon al een soort omlijsting het geel van de narcissen. Wow!

Nr. 3- Zuider Leidsevaart, Hillegom

4) Kleurfestival rond de golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout. Volg (op de fiets of lopend) de route Tespellaan-Delfweg en proef de fascinerende sfeer rond de enorme terp (voormalige vuilnisbelt!).

5) Spoorpad/Wasbeeklaan, Warmond. Narcissen zover het oog rijkt. Bijzonder indrukwekkend. Ideaal voor fietsers en wandelaars. Onder invloed van wolken en zon speelt zich hier voortdurend een prachtig lichtspel af. Alsof je in het theater bent. Maar…geen kaartjes nodig. Snel naar toe want het feest duurt hier naar schatting nog maar een week.

Nr.5- Spoorpad, Warmond

6) Achterweg-Zuid, Lisse. Ter hoogte van huisnummer 72. Een kleurenfeestje aan beide zijden van de weg. Neem er maar even de tijd voor. En dan die geuren….!

Nr.6- Achterweg-Zuid, Lisse

7) Gooweg, Noordwijkerhout. Een indrukwekkende binnenkomer bij dit dorp. Aan beide zijde van de weg knallen de kleuren je tegemoet. In heel veel schakeringen. Zoek de ventwegen naast deze weg om in dicht bij de bollenvelden te kunnen komen. Een eldorado voor fotografen.

8) Heereweg Lisse, ter hoogte van H.H.Engelbewaarderskerk. Laat je hyacintengeur je verrassen! Velden om van te watertanden. Loop gerust even het laantje op naast de brug, maar ga niet het veld in. Dit is 360 graden genieten.

Nr.8- Heereweg, Lisse

9) Beeklaan, Hillegom. Net op de grens met De Zilk. Wat een panorama. Als u daar toch bent, volg dan gelijk even de Zilkerbinnenweg en geniet van de ‘tussendoortjes’, de velden die tussen huizen en bedrijven door zijn te bewonderen.

Nr.9- Beeklaan, Hillegom

10) Loosterweg-Zuid, Lisse. Twee weken geleden nog in diepe rust en nu erg veel belovend in opkomst. Deze hoek tulpen gaat nog beslist stijgen op de Top 10-lijst.

U wilt reageren? Info@paspoortbollenstreek.nl